کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان که از سال 1348 فعالیت خود را آغاز کرده است. اکنون با داشتن مجموعه های ارزشمندی از کتب فارسی و لاتین و کتب مرجع، آرشیو مجلات و روزنامه های قدیمی و جدید، اسناد و نسخ خطی و منابع علمی الکترونیکی، یکی از بزرگترین کتابخانه های دانشگاهی کشور است.
روند توسعه این کتابخانه در سال های پس از انقلاب فرهنگی سرعت یافت و به کانونی پویا و تلاش گر در جهت ارتقاء خرد و دانش پژوهشگران و دانش پژوهان تبدیل شد. کتابخانه مرکزی هم اکنون قلب علمی دانشگاه است و بیست و چهار کتابخانه دانشکده ای و گروهی را تحت پوشش دارد. همچنین در سالهای اخیر دامنه خدمات این مجموعه از جمع آوری منابع چاپی فرار رفته تا امکانات مجازی و دیجیتالی اعم از پایگاههای علمی و کتب و مجلات الکترونیکی را در اختیار محققان قرار می دهد و فعالیتهای آموزش و پژوهش نیز در آن جریان یافته است.
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان که از سال 1348 فعالیت خود را آغاز کرده است. اکنون با داشتن مجموعه های ارزشمندی از کتب فارسی و لاتین و کتب مرجع، آرشیو مجلات و روزنامه های قدیمی و جدید، اسناد و نسخ خطی و منابع علمی الکترونیکی، یکی از بزرگترین کتابخانه های دانشگاهی کشور است.
روند توسعه این کتابخانه در سال های پس از انقلاب فرهنگی سرعت یافت و به کانونی پویا و تلاش گر در جهت ارتقاء خرد و دانش پژوهشگران و دانش پژوهان تبدیل شد. کتابخانه مرکزی هم اکنون قلب علمی دانشگاه است و بیست و چهار کتابخانه دانشکده ای و گروهی را تحت پوشش دارد. همچنین در سالهای اخیر دامنه خدمات این مجموعه از جمع آوری منابع چاپی فرار رفته تا امکانات مجازی و دیجیتالی اعم از پایگاههای علمی و کتب و مجلات الکترونیکی را در اختیار محققان قرار می دهد و فعالیتهای آموزش و پژوهش نیز در آن جریان یافته است
این بخش در طبقه همکف کتابخانه قرار دارد و آماده خدمت به تمام اعضای کتابخانه است. کارهایی از قبیل امانت و بازگشت کتاب، تسویه حساب، باز شدن فایلهایی که به دلیل تاخیر زیاد قفل شده همگی در این بخش انجام می گیرد. فعال کردن ایمیل شخصی در پنل کاربری جهت امانت کتاب اجباری می باشد.
بخش عضویت و تسویه حساب: در طبقه همکف کتابخانه مرکزی و در قسمت میز امانت قرار دارد و کلیه ی خدمات مربوط به فعال کردن حساب کاربری و رمز و ایمیل و تسویه حساب در این قسمت انجام می گیرد.
معرفی بخش های مختلف کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
- بخش مخزن کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: کتابهای فارسی در طبقه چهارم و کتابهای لاتین در طبقه ی پنجم کتابخانه قرار دارند.
ورود به مخزن کلیه ی دانشجویان و اعضای هیئت علمی آزاد است و در صورت عدم مراجعه به مخزن باید درخواست کتاب خود را از طریق سیستم های جستجو واقع در طبقه همکف ثبت نمایند .
منابع این کتابخانه شامل منابع چاپی و الکترونیکی است.
جهت مشاهده بروشور و راهنمای بخش کلیک نمایید.
- بخش مرجع و پایان نامه ها کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: در نیم طبقهی بالایی، روبروی ورودی اصلی کتابخانه قرار گرفته است و همچنین راهی از ورودی حافظیه ساختمان مرکزی به این بخش تعبیه شده است.
این بخش شامل منابع مرجع فارسی و لاتین و نیز پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری ارائه شده در دانشگاه اصفهان می باشد. منابع مرجع و پایان نامه¬ها نیز امانت داده نمیشوند.
- سالن مطالعه کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: در زیرزمین سمت راست بخش امانت کتابخانه قرار دارد. این بخش برای استفاده دانشجویان دانشگاه اصفهان است.
- بخش اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: در طبقهی پنجم کتابخانه قرار دارد.
این بخش آمادهی راهنمایی دانشجویان و کلیه اعضای کتابخانه برای استفاده از منابع کتابخانه دیجیتال و پایگاههای اطلاعاتی است. جهت اطلاع از کلیه ی خبرهای کتابخانه به پورتال مراجعه فرمایید. http://library.ui.ac.ir
- بخش سازماندهی منابع چاپی و الکترونیکی فارسی و لاتین: این بخش در طبقه پنجم کتابخانه مرکزی قرار گرفته و کلیه ی امور مربوط به ثبت و فهرستنویسی و آماده سازی کتابهای چاپی و الکترونیکی در این قسمت انجام می شود.
- بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: در زیر زمین واقع شده است.
این مجموعه شامل اسناد، کتب نفیس، نسخ خطی، چاپ سنگی و کتب لاتین نایاب است. منابع این بخش به صورت الکترونیک نیز از طریق آدرس زیر قابل دسترسی است. www.sofeh.ui.ac.ir
- بخش همکاری بین کتابخانه ای کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان: در حال حاضر در بخش امانت کتابخانه واقع در طبقه همکف کتابخانه مرکزی می باشد. خدمات این بخش مخصوص آن دسته از اعضای کتابخانه است که به منابع سایر دانشگاه ها نیاز دارند.
- چگونه می توانیم کتاب امانت بگیریم؟
برای امانت گرفتن کتاب فقط از کارت دانشجویی بارکددار خود می توانید استفاده کنید. با این کارت از این کتابخانه و کتابخانه های دانشکده ای دانشگاه اصفهان می توانید کتاب امانت بگیرید.
فعال کردن ایمیل شخصی در پنل کاربری جهت امانت کتاب اجباری می باشد.
برای تمدید کتاب، از دو روز قبل از موعد بازگشت کتاب، با ورود به پنل کاربری خود در سامانه کتابخانه مراجعه کنید. در صورتی که کتاب شما رزرو شده باشد دیگر برای شما تمدید نخواهد شد و باید آنرا تحویل دهید.
نکته1: در صورتی که کتاب شما تاخیر خورده باشد و بخواهید آن را تمدید کنید حتماً باید کتاب را همراه خود بیاورید.
نکته2: برای رزرو کردن یک کتاب پس از جستجو در نرم افزار کتابخانه بر روی محل نگهداری مدرک مورد نظر بروید و کلیک کنید، سپس در قسمت بالا شماره عضویت خود را وارد کنید و گزینه رزرو را کلیک کنید. کتاب برای شما از موعد بازگشت آن تا 48 ساعت رزرو خواهد شد.
.